میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درسند چشم انداز 20 ساله
بند اول سند چشم انداز : دستيابی به مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي كشور از جمله مصاديق فرهنگ و تاريخ كشورمان ميراث فرهنگي كشور ميباشد که به حفظ، احياء و نگهداري ميراث فرهنگي كاملاً در راستاي اهداف آرماني كشور بوده و توجه به آن از اساسيترين پايههاي توسعه كشور ميباشد.
بند ششم سند چشم انداز : رسيدن به جايگاه اول اقتصادي در سطح منطقه آسياي جنوبي و غربي است كه با تأكيد بر رشد پرشتاب و مستمر اقتصادي، ارتقاء نسبي درآمد سرانه و رسيدن به اشتغال كامل حاصل خواهد شد.
بند هشتم سند چشمانداز :توسعه گردشگري مبتني بر شرايط فرهنگي و تاريخي كشورمان باعث تعامل سازنده و مؤثر با جهان و رشد پر شتاب اقتصاد همراه با بهبود توزیع در کشور خواهد شد.
سیاست های کلی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری
- دست يافتن به جايگاه واقعي ايران در جهان بهعنوان يكي از غنيترين، کهنترين و تأثيرگذارترين فرهنگها و تمدنهاي بشري، با ويژگيهاي طبيعي كمنظير و برخوردار از تعاملي سازنده و الهامبخش در عرصه بينالمللي.
- برخورداری از نظام مديريت بروز و كارآمد، بهرهمند از دانش فناوري مرتبط در سطح جهاني، توانا در توليد علم و فنآوري، با اتكا بر دانش پايه، منابع انساني ماهر و مسئوليتپذير، سرمايه اجتماعي روبه رشد، مبتني بر اصول اخلاقي و ارزشهاي اسلامي و ملي و مقتضيات فرهنگی، جغرافيايي و تاريخي كشور.
- برخورداری از نظام برنامهريزي هدفمند با اقتصادي سالم، باثبات، رقابتپذير و با رشد و شتاب مناسب و در تعامل با اقتصاد جهاني، با ايفاي نقش مؤثر در اقتصاد ملي و منطبق بر مزيتهاي نسبي فرهنگي- تاريخي و طبيعي.
- بهرهمندی از آثار فرهنگي- تاريخي و طبيعي و هنرهاي سنتي، متكي بر نظام جامع شناخت و پژوهش، حفاظت، احياء، ارتقاء و بهرهبرداري خردمندانه، در تعامل سازنده و هدفمند با حيات فرهنگی- اجتماعي و اقتصادي، تقويت حس مسئوليت عمومي، تحكيم هويت ملي و وفاق اجتماعي.
- بهرهمندی از گردشگري پر رونق با محصولات متنوع، بازارهاي سامان يافته، خدمات استاندارد شده و دست يافتن به جايگاه برتر گردشگري منطقه و معرفی ايران بهعنوان يكي از قطبهاي گردشگري جهان به ويژه جهان اسلام.